DAG 12

Camino

Portugués

Der er ingen morgenmad på motellet, så da jeg vandre ud går vandringen tilbage til den cafe, som jeg besøgte om eftermiddagen i går.

 

Den er åben og jeg kan få en kop til, juice og toast med ost.

 

Det bliver lidt af en "byvandring", det ene lille bysamfund efter det andet vandre jeg igennem mod dagens endemål.

 

Vandringen foregår mest på de lokale asfaltveje bortset fra en mindre stykke, hvor der vandre på skovvej igennem en af de eucalyptusskove, som der er så mange af også i Portugal.

 

I udkanten af en mindre by, er der bygget en ny kirke og til en veksling er døren åben og det giver anledning til at se hvordan ny kirke er indrettet og udsmykket. Der er en yngre dame som gør rent og plejer blomsterne, så det er årsagen til at kirken er åben.

 

Senere på dagen kommer jeg forbi en ældre lidt større kirke, som også i dagens anledning er åben. Der er byrllup.

 

Ellers byder vandringen på lidt højdemeter og vandring ind i Sao João de Madeira gennem et industri kvarter og senere forbi et større morderne shoppingcenter inden der vandres ind i selve bykernen.

PILGRIMSVANDRING

Vejret er godt vandrevejr ikke for varmt og tørt.

 

Vandringen er mest på de lokale veje og det går gennem den ene bebyggelse gennem den anden. Området er ofte med industribygninger kombineret med lagerbygninger, hvor der faktisk var høj aktivitet.

 

Det giver afveksling i vandringen, at der er noget at kikke på, men for nogen er det nok for meget med al den bebyggelse. Jeg synes det er lidt spændende at se, hvordan lokalsamfundene er strikket sammen og hvordan blandingen af erhverv og boliger giver de lokale muighed for at trives sammen.

 

Da jeg kommer gennem Oliveira de Azemeis vandre jeg lige forbi en ret stor kirke og som altid vandre jeg op til kirkedøren for at tage i den. Til min overraskelse er døren åben.

 

Lige så overrasket som jeg er, lige så overrasket bliver bryllupsgæster ved at se en ældre herre åbene kirkedøren og vandre ind med stav og rygsæk.

 

Der er et bryllup i gang og man er kommer lige til det sted, hvor ringene skal udveksles. Så jeg gør en dyd ud af at være så usynlig som muligt for ikke at forstyrre.

 

Men videre skal jeg jo og lægger mig bryllupt bag mig og vandre videre ind mod Sao João de Madeira, hvor jeg vandre langs indfaldsvejen, hvor der er anlagt nogle flotte beplantede rundkørsler med skupture.

 

Dagens info

 

Dato: 25. september 2016

 

Start: Albergaria a Velha

 

Slut: Sao João de Madeira

 

Afstand tilbagelagt: 30 km

 

Afstand tilbagelagt i alt: 337 km

 

Vejr: 20 - 22 C / sol

 

Højdemeter: 460 m

 

 

 

Dagens by

 

Sao João de Madeira

 

Byen er på ca. 25.000 indbyggere og er både en industriby og en handelsby.

 

Byen har levet af tekstilindustri og senere inden for skofabrikation.

 

Der er et stort butikscenter og for området er der gode indkøbsmuligheder

Dagens overnatning

 

Hotel A&S

 

Hotellet er beliggende midt i byens centrum og på 2 etager i den 17 etager høje bygning.

 

Hotellet er fra 70'erne, men velholdt og pænt udstyret.

 

Hotellet er ***

 

45 € for opholdet

inkl. morgenmad

 

Copyright @ All Rights Reserved