SAMMENFATNING

Camino

Portugués

Pilgrimsvandring i ny forklædning er jo kommet på mode, nogle kalder det aktiv ferie, andre retræte og andre igen bare naturvandring.

 

Men aktiv ferie, retræte og naturvandring kan man jo for så vidt gøre andre steder, end på de gamle pilgrimsruter, der er rundt i Europa.

 

Så der er altså noget som trækker i også de personer, som ikke vil kalde det pilgrimsvandring.

 

Hvad er det så der trækker dem på pilgrimsruterne?

 

Er det den nemme adgang til overnatninger? Er det de velafmærkede vandreveje? Er det de mange kulturminder? Er det at møde andre mennesker fra alverdens lande? Er det fællesskabet? Er det ensomheden i trygge rammer?

SAMMENFATNING

For mig er pilgrimsvandring stadig, at vandre fra et hellig sted til et andet hellig sted. At vandre i stilhed, sammen med andre og opleve og se de mange kulturminder langs pilgrimsvejen giver mig en fornøjelse at opleve naturen, menneskene, kulturminderne og opleve den særlige "ånd", der er på de gamle kultur- og pilgrimsveje og se og besøge de mange kirker, katedraler, klostere og andre religiøse mærker som er på vejen.

 

Denne pilgrimsavndring starter i Portugal og jeg startede i Lissabon (Lisboa).

 

Fra Lissabon Katedral til katedralen i Santiago en vandring på 659 km, horaf de 651 km på Camino Portugúes, selvom katedralkontoret har målt caminoen op til 575 km. Hvor differencen er ved jeg ikke !!!

 

I alt vandrede jeg 23 dage og det bliver jo så ca. 28 km - altså en god dags arbejde - ca. 7 timers vandring pr. dag.

Den længste var på 40 km og den korteste på 14 km.

 

Vejret har været fantastisk - kun 2 dage med småregn, rest var med tørt vejr og sol. Temperatur op til 35 C, dog nogle dage koldt om morgene, når jeg kom længere nord på.

 

Vandringen fra Lissabon til Porto er interessant i sig selv, men denne del overskygges af landskabets skønhed og udfordring fra Porto til Santiago. Den del vandres i et bakket landskab med mange kulturminder.

 

Højdepunkterne på vandringen er byerne Lissabon, Tomar, Coimbra, Porto, Ponte de Lima, Valenca, Tui og Padrón.

 

Landskabsmæssige højdepunkter må nok være vandringen langs Rio Tejo fra Lissabon og nord på, vandringen fra Porto til Vila do Conde langs Atlanterhavet og vandringen op til Alto da Portela Grande i 405 m højde.

Copyright @ All Rights Reserved